Domen


Domen predstavlja internet adresu web sajta. Imena domena koriste se za identifikovanje određenih web stranica. Ukoliko želite da registrujete svoju firmu, delatnost ili neki projekat, potrebno je da imate vlasništvo nad nekim od domena. Kod nas možete registrovati svoj domen na godišnjem nivou.

 

Proverite da li je željeni domen zauzet

 

 


Domen Ko moze registrovati Registracija
.rs svi zainteresovani 2.124 RSD
.co.rs poslovni korisnici 885 RSD
.org.rs ostala pravna lica 885 RSD
.edu.rs obrazovne organizacije 885 RSD
.in.rs fizička lica 415 RSD
.срб svi zainteresovani 650 RSD
.пр.срб poslovni korisnici 400 RSD

U cenu je uracunat PDV

 
Za više informacija kontaktirajte nas
 

DOMENSKI PROSTOR


.RS

Namenjen je svim zainteresovanim korisnicima, bez obzira da li su pravna ili fizička lica, domaća ili strana. Internet domene sa .RS nastavkom obično imaju kompanije, organizacije i institucije koje žele da njihov naziv ili neki od brendova budu potpuno zaštićeni kao pojmovi na srpskom Internet prostoru.

.CO.RS

Namenjen je poslovnim korisnicima, bez obzira da li su domaća ili strana pravna lica i preduzetnici. Internet domene sa CO.RS nastavkom najčešće koriste preduzeća i preduzetnici koji žele da njihov naziv ili neki od brendova budu potpuno zaštićeni kao pojmovi na srpskom Internet prostoru.

.ORG.RS

Namenjen je poslovnim korisnicima koji su neprofitne organizacije, bez obzira da li su domaća ili strana pravna lica. Internet domene sa .ORG.RS nastavkom koriste lokalne samouprave, nevladine organizacije, kulturne, sportske i druge institucije koje žele da njihov naziv ili neki od projekata budu potpuno zaštićeni kao pojmovi na srpskom Internet prostoru.

.EDU.RS

Namenjen je poslovnim korisnicima koji su obrazovne ustanove i organizacije, bez obzira da li su domaća ili strana pravna lica. Internet domene sa .EDU.RS nastavkom koriste osnovne, srednje i visoke škole i druge obrazovne i vaspitne institucije koje žele da njihov naziv ili neki od projekata budu potpuno zaštićeni kao pojmovi na srpskom Internet prostoru.

.СРБ

Nacionalni .СРБ domen Republike Srbije mogu da registruju pravna lica (firme) i fizička lica (pojedinci). Registracijom .СРБ domena predstavićete se najbrže rastućem internet tržištu, bez obzira da li vam je potreban u lične ili poslovne svrhe.

.IN.RS

Namenjen je korisnicima koji su fizička lica, bez obzira da li su domaća ili strana lica. Internet domene sa .IN.RS nastavkom koriste pojedinci koji žele da njihovo ime i prezime, porodično prezime ili nadimak, po najpovoljnijoj ceni, budu potpuno zaštićeni kao pojmovi na srpskom Internet prostoru.

.ОБР.СРБ

Nacionalni .ОБР.СРБ domen Republike Srbije mogu da registruju samo obrazovne ustanove. Registracijom .ОБР.СРБ domena predstavićete se najbrže rastućem internet tržištu, bez obzira da li vam je potreban u lične ili poslovne svrhe.

.ОРГ.СРБ

Nacionalni .ОРГ.СРБ domen Republike Srbije mogu da registruju samo pravna lica (organizacije, ostali poslovni korisnici). Registracijom .ОРГ.СРБ domena predstavićete se najbrže rastućem internet tržištu, bez obzira da li vam je potreban u lične ili poslovne svrhe.

.ОД.СРБ

Nacionalni .ОД.СРБ domen Republike Srbije mogu da registruju korisnici koji su fizička lica. Registracijom .ОД.СРБ domena predstavićete se najbrže rastućem internet tržištu, bez obzira da li vam je potreban u lične ili poslovne svrhe.

.ПР.СРБ

Nacionalni .ПР.СРБ domen Republike Srbije mogu da registruju samo pravna lica (firme, poslovni korisnici). Registracijom .ПР.СРБ domena predstavićete se najbrže rastućem internet tržištu, bez obzira da li vam je potreban u lične ili poslovne svrhe.

.COM

Registracijom .COM domena, najpopularnijeg internet domena u svetu predstavićete se najbrže rastućem internet tržištu i predstaviti svoj sajt na najbolji i najefikasniji način.


Pravila za registrovanje Latinicnih domena

 • Internet adresa može da sadrži samo znakove
  [a-z, 0-9, -]
 • Maksimalna dužina internet adrese je 63 znakova
 • Internet adresa može sadržati i jedan znak
 • Internet adresa ne može sadržati dva znaka „-“ jedan nakon drugog
 • Internet adresa ne može počinjati i ne može završavati znakom „-„
 • Svaka internet adresa mora biti jedinstvena – Nije moguće registrovati internet adresu sa identičnim kombinacijama znakova

Pravila za registrovanje cirilicnih domena

 • Nazivi srpskih ćiriličkih internet domena, moraju sadržati slova srpske ćirilice (a-ш)
 • Mogu da sadrže i cifre (0-9) i crticu „-„
 • Ne smeju da sadrže crticu na početku ili kraju
 • Internet adresa ne može sadržati dva znaka „-“ jedan nakon drugog
 • Naziv .СРБ može da sadrži najviše 63 ASCII znaka posle ACE kompatibilne konverzije.
 • Svaka internet adresa mora biti jedinstvena – Nije moguće registrovati internet adresu sa identičnim kombinacijama znakova